Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under april 2015

Av Anders Leander - 27 april 2015 18:00  


För bara några år sedan hade Ayaan Hirsi Ali inget hopp om att islam skulle kunna reformeras. Då tyckte hon att enda möjligheten var att vända islam ryggen. I dag är hon mera hoppfull – och detta paradoxalt nog på grund av den Islamiska statens (IS) illdåd.


– Islamiska staten tvingar världens muslimer att välja. IS säger tydligt att en äkta muslim måste hålla med om allt som står i Koranen, allt som profeten sa och gjorde. Bara om man följer det bokstavligen är man en äkta muslim, annars är man en falsk muslim.Enligt Ayaan Hirsi Ali har IS förklarat krig mot muslimer som i sitt sätt att leva i praktiken bortser från stora delar av profetens ord och gärningar. Dessa muslimer lever inte efter sharialagarna, de följer inte uppmaningen till jihad och de fördömer inte andra människors sätt att leva.


– De satsar på livet före döden istället för livet efter döden, säger hon.


En annan hållning än Muhammed


Hennes bok ”Reformera islam”  har nyligen kommit ut på svenska. I boken presenterar Ayaan Hirsi Ali ett alternativ till IS och en bokstavstrogen tolkning av Koranen. Hon visar hur en reformering av islam skulle kunna se ut och hur moderna muslimer skulle kunna förhålla sig till sin religion.


Så här skulle en ”reformerad” muslim kunna resonera:

– Jag är muslim. Jag tror på gud. Jag respekterar profeten Muhammed men jag har en annan hållning i vissa avseenden. Bland annat handlar det om att inte fördöma andras sätt att leva och att avvisa sharialagar.


Sluta mana till heligt krig


I sin bok lägger Ayaan Hirsi Ali fram fem punkter för en grundläggande reformering av islam:

 • Tillåt kritik av Muhammed och Koranen.
 • Prioritera detta liv, inte livet efter döden.
 • Bryt sharialagens makt över den sekulära lagen.
 • Sluta uppmana enskilda att tillämpa islamisk lag genom att ”påbjuda det rätta, förbjuda det orätta”. (Det vill säga: lägg dig inte i hur andra lever sitt liv.)
 • Sluta mana till heligt krig.

Hon skriver också att islam, som den ser ut i dag, inte är en fredsreligion. Hon är fullt medveten om att en sådan anklagelse och sådana krav upplevs som mycket stötande, för att inte säga kränkande, av många muslimer och även icke-muslimer.


– Min bok säger att det är dags att vi granskar det som profeten gjorde och vad Koranen säger om det. Om du som muslim blir kränkt, så får du bli det, säger hon till SVT.


Ett modernt liv


Men hon påpekar också att det finns muslimer som inte blir kränkta. Det finns de som reflekterar och som vill hitta ett sätt att vara troende muslim och samtidigt leva ett modernt liv i en demokrati.


– Mot slutet av boken finns ett helt kapitel tillägnat dem som inte blir kränkta. De som ställer frågor och som vill se en förändring.

Ayaan Hirsi Ali är fullt medveten om att en reformering av islam inte kommer att gå fort. Men hon anser att förändringen egentligen redan har börjat, särskilt bland muslimer som lever ett modernt liv i storstäder.


Hennes syn på den så kallade Arabiska våren är inte så pessimistisk som man kanske skulle kunna vänta sig. Trots bakslagen har ett stort antal människor visat att de börjat tänka självständigt.


– Förändring börjar med ett litet steg. Dåliga idéer börjar som en tanke hos en enda person. Bra idéer börjar på samma sätt. Det är det boken handlar om, säger hon i intervjun i Agenda.

I söndagens Agenda visas en längre intervju med Ayaan Hirsi Ali.

Efter intervjun samtalar Nalin Pekgul, muslim och före detta socialdemokratisk politiker, om islams framtid med Christer Hedin, religionshistoriker och islamolog.


Agenda sändes söndags 26 april klockan 21.15 i SVT2. Programmet kan också ses direkt i SVT Play eller i efterhand här.
Källa:   Exponerat


 

ANNONS
Av Anders Leander - 27 april 2015 13:45David Schwarz, tidigare redaktör för tidskriften ”Invandrare & Minoriteter”, och en av Sveriges första och mesta invandrardebattörer, skriver i DN den 4/11 -97, under rubriken ”STATEN SKA INTE LÄGGA SIG I – Invandrartidningen utgör ett hinder för integration”:


”Jag är övertygad om att många bland såväl de gamla som de nya svenskarna tycker som jag – att det inte är statens uppgift att ‘integrera’ invandrarna, det kan de göra bättre och billigare själva! – men vågar inte ta till orda i denna infekterade fråga av rädsla för att stämpas som främlingsfientliga.”  David Schwarz har även tidigare gjort intressanta uttalanden. I ”Invandrare & Minoriteter” nr 5-6/93 sade han bl a:


”Frågan är inte längre om Sverige borde bli ett mångkulturellt samhälle… utan snarare varför invandrare nästan aldrig hissar svenska flaggan på nationaldagen.”


”Etniska problem slutar ofta i konflikt. Då blir… frågan om vi tror oss kunna lösa etniska konflikter i andra länder och världsdelar genom att importera dem hit?”


”…nya generationer av halvförsvenskade barn i Rosengård och andra invandrargetton om ett par decennier kommer att bilda kriminella gäng och ställa till med stora problem för samhället och revoltera som en följd av dagens vettlösa och destruktiva politik.”


”Problemet är inte längre den svenska flyktingpolitikens utan den svenska demokratins vara eller icke vara.””Vi måste skilja mellan asylinvandring av politiska flyktingar, som är hotade till liv och lem, och annan invandring…. Det vore naturligtvis mycket bättre om de demokratiska krafterna tog upp de här problemen, men de har i stället lämnats på entreprenad till extremhögern, och det är mycket tragiskt.”


”Vad man nu gör i Sverige är att man bokstavligen lägger grunden till framtida etniska motsättningar genom att bevilja permanent arbets- och uppehållstillstånd åt asylsökande och deras anhöriga från allt mer avlägsna länder med allt mer särpräglade kulturer utan att göra tillräckligt för deras integrering i den svenska samhällsgemenskapen.”


”Att vi skulle få en sådan byråkrati för invandrar- och flyktingfrågan… Det har ju växt fram en hel industri för detta ändamål, med en massa tjänstemän och s k invandrarexperter.”


”Just nu är det t ex inne att bekämpa rasism och främlingsfientlighet, medan allt som har med invandrarnas långsiktiga integration att göra har lagts på hyllan. Det borde vara tvärtom.”


”Min modell av Sverige är naturligtvis att det ska vara ett land med svenska spelregler, övergripande svenska värderingar, naturligtvis med den påverkan som invandrarna har kunnat utöva på detta land, eftersom ett samhälle ändå måste ha en övergripande ideologi.”


”…det har för övrigt börjat bli ett säkerhetsproblem det här att Sverige har en så liberal inställning till identitetskontrollen. Det kommer hit människor som man inte vet någonting om och inte ens är särskilt noga med att kontrollera på riktigt.


I Sverige kan man få uppehållstillstånd utan att identiteten är klar, och sedan kan man ändå gå ut i samhället och få identitetshandlingar, ja, i princip kan man bli vald till kommunfullmäktige och t.om bli dess ordförande.”


”Frågan är därför om det inte är dags nu att politikerna och andra som tar till orda i denna ömtåliga fråga mönstrar ut ur sin vokabulär de till intet förpliktigande honnörsorden ‘tolerans’, ‘generös flyktingpolitik’, ‘aktiv tvåspråkighet’, ‘mångkulturellt samhälle’ m fl.”


”Hur många invandrare kan vi ta emot?… nöden i världen är stor och då måste man prioritera…under ‘normala’ förhållanden tror jag Sverige kunde ha haft en större asylinvandring av verkligt förföljda om man varit mera återhållsam med den övriga invandringen. Naturligtvis vore det bra om vi kunde hjälpa dessa människor att stanna kvar i sina hemländer, för som Jonas Widgren skrev … ‘Antingen exporterar Nord välstånd till Syd eller så exporterar Syd fattigdom till Nord genom invandring’.


För man kan inte blunda för det faktum att mycket av dagens flyktinginvandring… alltmer kommit att likna en folkomflyttning…”


”Idag kan man bli svensk medborgare utan att kunna svenska. Det är ofattbart!”
Källa:    TanketornetANNONS
Av Anders Leander - 27 april 2015 13:15ISLAMISERING: Somaliern Bashir Aman vill se en strikt islamisk bank i Sverige utan ränta, baserat på Koranens regler, och har lämnat in en ansökan om att få starta en sådan.

Enligt Sveriges Radio är Aman affärsman. Han är även rektor på Sveriges största muslimska friskola, al-Azharskolan i Vällingby. Han har ett flertal bolag, bland annat två finansbolag där verksamhet numera verkar avstannat.

 

– Affärsidén bygger inte på ränta som de flesta banker gör, utan bygger på affärer kan man säga. Man handlar med varandra. Och då är tanken att både kunden och banken vinner på det, säger Bashir Aman.


I sin ansökan hänvisar Aman till Koranens regler om att man inte får tjäna pengar på pengar. Samtidigt är det inte förbjudet för en bank att göra vinster på annat, så det hela kokar ned till att göra i princip samma sak, fast med några omvägar.

Ansökan ska nu prövas av Finansinspektionen.


– Det finns många olika sätt att liksom rigga sin organisation så att den uppfyller de krav som ställs. Så det är inte alls omöjligt att vi kan få en sådan bank här i framtiden, säger avdelningschef Martina Jäderlund.


Bland kraven som ställs då någon vill starta en bank finns bland annat en obligatorisk grundplåt på fem miljoner euro, och enligt Aman finns löften på större belopp än så.


– Från muslimska banker i muslimska länder, Malaysia, Qatar, Saudiarabien, Förenade Ararbemiraten och Kuwait. Och även flera rika muslimska privatpersoner som tycker att det här är väldigt intressant att stödja och investera i, säger Bashir Aman
Källa:  Avpixlat Av Anders Leander - 27 april 2015 12:30Vår vän hunden är en riktig sann vän, se här hur denna hunden sörjer sin matte vid graven.Hur kan man göra så här med våra vänner??VARNING FÖR STARKA BILDER!


STOPPA DJURPLÅGERIET DU MED!


Vägra handla i affärer där det slaktas djur genom djurplågeri och halalslakt!!


Vägra köpa pälsjackor, pälsmössor m.m.
Av Anders Leander - 27 april 2015 12:15Vilket är världens rikaste land? Tidigare har vi skrivit om världens fattigaste land. Men hur ser det ut i andra änden på skalan. Rikedom kan mätas på olika sätt, bland annat kan man mäta hur stor förmögenhet landets medborgare har i snitt men även hur mycket pengar landet tjänar på produktion och export till andra länder.Att mäta rikedom utifrån bruttonationalprodukt (BNP) är ett vanligt sätt att uppskatta hur rikt ett land är. BNP är värdet av alla de varor och tjänster som framställs i ett land under en viss period, vanligen ett år. Sett till bruttonationalprodukt är USA världens rikaste land med ett BNP på 16 768 miljarder dollar (ca 146 000 miljarder kronor). Kina, som är världens näst rikaste land sett till bruttonationalprodukt, har ett BNP på 9 240 miljarder dollar (ca 80 500 miljarder kronor).


BNP per capita


Bruttonationalprodukt (BNP) per invånare är ett annat vanligt sätt att mäta rikedom på. Det betyder att man mäter hur stor bruttonationalprodukten är fördelat på landets medborgare, så ett land som har ett högt BNP men en stor befolkning får då ett mindre BNP per invånare. Ofta mäter man detta genom så kallad Purchasing Power Parities (PPP) eller köpkraftsparitet.


När bruttonationalprodukten beräknas med hjälp av PPP så tar man hänsyn till prisnivån och köpkraften i varje land. Oftast använder man amerikanska dollar när man ska mäta BNP per invånare.  

Vy över Doha, Qatar.                  Foto: UN Photo/Milton GrantRikedom i Qatar och USA


Sett till BNP per invånare är Qatar världens rikaste land med ett BNP per invånare på 128 530 dollar (ca 1,12 miljoner kronor). Qatar har endast 2 168 673 invånare samtidigt som landet tjänar mycket på export av olja och gas. Därför har Qatar ett så högt BNP per invånare. USA, som är världens rikaste land sett till BNP, kommer på plats 11 när man räknar BNP per invånare med 53 750 dollar per invånare (ca 469 000 kronor).


Precis som när man mäter fattigdom är det ibland missvisande att mäta rikedom sett utifrån BNP och BNP per invånare. Men det finns andra sätt att mäta hur rikt och utvecklat ett land är, t.ex


Human Development Index (HDI)  som rangordnar länder utifrån andra aspekter utöver BNP per invånare. Bland annat mäter HDI även medellivslängd och förväntat antal år i skolan. I den senaste mätningen av HDI är Norge världens mest utvecklade land (2013).
Källa:    Världskoll

Av Anders Leander - 27 april 2015 11:00Jag har som Du arbetarbakgrund. Föddes i en statarlänga för 82 år sedan. Har därefter som Du, gjort den s k klassresan. Lämnade hemmet för förvärvsarbete knappt fyllda 15. Det som står klarast för mig vid detta uppbrott är min mors förmaning. Min son, ”Tänk på att alltid tala sanning och använd dig aldrig av lögnen för att vinna fördelar, annars blir Du aldrig en hedervärd människa”. Denna levnadsregel har jag försökt hålla.           Jag vet inte om Du fick med dig någon sådan hemifrån? Din tid vid regeringsmakten visar emellertid klart och tydligt att sanningen för dig är ett okänt eller ointressant begrepp att leva efter.


Jag har på grund av min ålder upplevt alla statsministrar sedan trettiotalet, ingen missbrukade begreppet sanning så som Du på din korta tid gjort. Du började med att Du aldrig skulle administrera en Alliansbudget. Detta löfte bröt Du.


Du skändade vår konstitution med ”Decemberöverenskommelsen”.Du lovade våra barn och barnbarn att de efter 90 dagar kunde vara säkra på ett arbete. Du svek lögnaktigt.Du lovade att ta bort bortre gränsen vid sjukdom. Du svek. Du lovade att rotavdraget skulle vara kvar oförändrat och därmed gynna verksamhet som kunde bl a ge ungdomar jobb. Du svek. Etc etc.


Du har genom att knyta en islamist till din regering skändat kvinnorna, framförallt invandrarkvinnor/flickor. Du lierar dig med  de islamistiska fundamentalisterna som gör allt för att invandrarkvinnor/flickor skall vara kvar i det slaveri som de levde under i sina hemländer. Du tar med andra ord inte parti för de svaga. Det visar på din feghet.


Av ren prestige och feghet vågar Du inte begränsa massinvandringen. Hellre bostad och arbete åt invandrare än vårt eget lands invånare, vuxna, barn och barnbarn. Ca 400 tusen svenska ungdomar som borde ha en egen bostad bor nu hemma hos föräldrarna! Massor av unga vill inget hellre än att få starta som lärlingar för att därmed få ett yrke. Detta har Du omintetgjort för dem.


Svenska folket har aldrig tidigare levt under så otrygga förhållanden som nu pga av invandringen. Senast i dag tog jag del av statlig statistik som visade hur överrepresenterade invandrare är vad gäller mord, grovt våld, rån, våldtäkter/gruppvåldtäkter. I dag är våldtäkter utförda mot svenska kvinnor av invandrarmän dagligt förekommande.


Du tillåter koranskolor där invandrarbarn hjärntvättas med ondskans ideologi. Du hånar Olof Palmes minne när man vid frågan om Kina är en diktatur. Du kryper ihop och svarar att Du inte sätter epitet på andra länders statschefer. Du representerar med din person avsaknad av moral och etik. Du är feg. Din enda drivkraft är makt inte välfärd och trygghet för vårt land.


Du är en person som kan förhandla om sanningen. De löften Du ger har Du aldrig för avsikt att hålla. Genom dig har Sverige fått en statsminister som vad gäller moral och etik är en katastrof. Ovanpå allt detta söker Du få oss att tro att Du är en bättre människa än Jimmie Åkesson. Det visar Du ju dagligen att Du inte är.  Det står en stank av självgodhet och oförmåga till självkritik hos dig och dina likasinnade.


Att tillåta fortsatt invandring som förut, när vi som  under gårdagen fick se Uppdrag Gransknings åskådliggörande av massinvandringens totala kollaps visar på en närmast sjuklig verklighetsuppfattning och prestige. Och att sedan också  påstå att ni står för humanism  etc visar ju bara på er enfald och oförmåga att tolka verkligheten.

V

et Du vad min dröm är. Jo att vi till slut får demokratiska partier och därmed ett återinförande av demokratin. När den dagen kommer skall jag vara en av de första som kräver att Du och dina likar ställs inför domstol för ert landsförräderi såväl konstitutionellt som ansvariga för fysiskt och psykiskt våld mot medborgarna. Lägsta straffsats skall då vara förlust av friheten. Därför att det är den ni är på väg att ta ifrån svenska folket.Olle Ljungbeck, Gävle
Källa:   Exponerat
Av Anders Leander - 26 april 2015 20:15

  


Något för F! att fundera över. "Forskningsstudier visar att: 73 procent av tonårsmördare har vuxit upp utan sin pappa närvarande.
   • Det är dubbelt så stor risk för pojkar som växer upp utan sin pappa att hamna i fängelse.
 • Det är dubbelt så stor risk för psykisk sjukdom bland barn som växer upp utan sin pappa.
 • Det är 10 gånger större risk för drogmissbruk bland barn som växer upp utan sin pappa
 • Barn som växer upp med sin pappa får bättre relationer med kompisar och med andra familjemedlemmar.Flickor
 • som växer upp utan sin pappa uppvisar oftare ett sexuellt riskbeteende.
 • Det går sämre i skolan, och skolgången blir kortare, för barn som växer upp utan sin pappa."

Forskningsstudier visar att:


 • 73 procent av tonårsmördare har vuxit upp utan sin pappa närvarande.
 • Det är dubbelt så stor risk för pojkar som växer upp utan sin pappa att hamna i fängelse.
 • Det är dubbelt så stor risk för psykisk sjukdom bland barn som växer upp utan sin pappa.
 • Det är 10 gånger större risk för drogmissbruk bland barn som växer upp utan sin pappa.
 • Barn som växer upp med sin pappa får bättre relationer med kompisar och med andra familjemedlemmar.
 • Flickor som växer upp utan sin pappa uppvisar oftare ett sexuellt riskbeteende.
 • Det går sämre i skolan, och skolgången blir kortare, för barn som växer upp utan sin pappa.Taking Sex Differences Seriously. Steven E. Rhoads. (2004). Denna bok sammanfattar forskningen om pappors betydelse.

Vill du köpa boken? Klicka här
Källa:    pappabarn
Av Anders Leander - 26 april 2015 19:00Vi ser det sanna islam, där nu människor börjar vaknar upp från törnrosa sömnen.
Jag håller med om att det är bra att bara kritisera islam, "men det är allt för få som inte gör det. Det är inte tillräckligt, och jag måste medge att det är modigt att lämna en idiologi som föreskriver döden för sina avfällingar. Men du vet lika väl som jag att det verkliga problemet är inte Gud. Roten från vilket de fjädrar är den okritiskt och detta accepterandet av "osanningar" som inte har någon grund i verkligheten.


Jag tror att det kallas tro och är långt ifrån en dygd, kanske tron kan vara den enskilt farligaste motivet i det mänskliga sinnet. medan mannen i denna video har kastat en form av mentalt slaveri, han har ännu inte tagit upp verkliga källan till hans förtryck. Hans omvändelse till kristendomen och om det kommer att hjälpa honom.

För att förstå denna vers måste man förstå sammanhanget. Fariséerna frågade Jesus "Varför bryter dina lärjungar traditionen? De tvättar inte händerna innan de äter" till vilket Jesus ska ha svarat "Och varför bryta Guds befallning till förmån för din skull? För Gud sade: 'Hedra din fader och din moder' och "Den som förbannar sin far eller mor skall straffas med döden." "Jesus använde denna vers för att exemplifiera hyckleriet hos fariséerna. För det andra ges sådana straff i Tredje Mosebok 20 "Den som förbannar sin far eller mor skall straffas med döden.


Eftersom de har förbannat sin far eller mor, kommer de att ha blod på sitt eget huvud" När Jesus dog på korset tog han själv på sig dessa straff, istället för lägga dem på oss. Vidare från all undervisning i Jesus och hans handlingar kan vi säkert anta att han inte stödde dödsstraff. Så sammanfattningsvis när Jesus kom för att dö, tog han själv straffet på sig för våra synder, så att vi inte behövde lida.

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

54 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se