Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under mars 2015

Av Anders Leander - 9 mars 2015 08:00Ibland sitter jag och tänker på vilken migrationspolitisk debatt vi skulle haft i Sverige om den övre medelklassen också drabbats av invandringens negativa konsekvenser.


Tänk om nyanlända invandrare skickades till bostadsområden där den övre medelklassen bor. Tänk om ”kidsen” hängde vid de affärer och restauranger som Aftonbladets krönikörer besöker. Tänk om den övre medelklassen fick ta konsekvenserna av den segregation som ser till att nyanlända invandrare hamnar hos samhällets mest utsatta människor. Skulle vi haft en annorlunda debatt om invandringen då?  Idag är inte invandringen ett problem för den övre medelklassen i Sverige eftersom denna grupp bor i områden där majoriteten är svenskar och assimilerade invandrare, som efter att ha fått ett bra jobb har kunnat flytta in i den övre medelklassens bostadsområden. De individer inom den övre medelklassen som kritiserar invandring är solidariska människor som visar solidaritet med människor som bor i gamla arbetarklassområden som Rosengård och Fosie.


För att bevisa att de välbeställda flyr från invandringens negativa konsekvenser så kan man ställa sig en enkel fråga: Vill någon i Täby flytta till Rosengård? Någon? Ingen vill flytta till invandrartäta områden och alla som har råd flyr från dessa områden. Den svenska opinionen skulle varit mycket mer kritisk mot invandring om alla skulle tagit del av invandringens negativa konsekvenser.


Även invandrare är medvetna om denna massiva flykt från invandringens sociala kostnader. Forskaren Ing-Marie Parszyk skrev i sin avhandling att assyriska föräldrar med sina barn i en skola med många assyriska barn var kritiska. Man ville att barnen skulle träffa fler svenskar för att lära sig det svenska språket och komma in i det svenska samhället. Invandrartäta skolor ogillades av invandrare.

 

Människor vet att invandringen har kostnader och ingen vill egentligen betala dessa kostnader. Fler och fler vill minimera sina egna kostnader. Den övre medelklassen i Sverige, har tack vare segregationen, lyckats betala minst för invandringen medan de som är mest utsatta tvingas betala mest eftersom de inte har råd att flytta ifrån invandrartäta områden.


När vänsterorienterade debattörer och politiker från den övre medelklassen pratar om tolerans så pratar de egentligen om att någon annan ska visa tolerans. Själva är de inte så ”toleranta” utan har distanserat sig ifrån allt som liknar en nyanländ invandrare. De skulle aldrig tänka sig att flytta till ett område där det bor nyanlända invandrare.


Att den övre medelklassen som har inflytande i mediala sammanhang och kan påverka opinionen, genom segregation lyckats hålla invandringens sociala kostnader långt borta från sin egen vardag, är nyckeln till att kritik mot invandringen inte är så populär i Sverige som den egentligen borde vara.


Professor Nihad Bunar som forskar vid avdelningen för barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet beskriver denna orättvisa situation på ett genialt sätt:


”Vi skulle egentligen kunna dela den nuvarande svenska diskursen om mångkulturalism i två delar. Den första är den levda, men påtvingade, fattiga och stigmatiserade mångkulturalismen som råder i storstädernas förorter. Den andra är den föreställda som inte sällan reduceras till en politisk övertygelse om att alla människor är lika värda och ibland levda genom restaurangbesök, mångkulturella festivaler, kulturkonsumtion, ‘kompisar med invandrarbakgrund’, medelklassens mångkulturalism som dominerar den offentliga svenska debatten.”


Med andra ord så finns det en grupp välbeställda människor i Sverige som tror att den mångkulturalism som blir konsekvensen av en generös invandringspolitik, handlar om att äta en falafel och hänga med Abdullah någon lördag. Att faktiskt leva sida vid sida med invandrare i ett område där det finns många invandrare är ingenting denna välbeställda grupp kan tänka sig. Men som Bunar säger så är det just denna grupp, med sin bild av mångkulturalism, som dominerar den svenska offentliga debatten.


Orättvisorna fortsätter och man skickar nyanlända invandrare till små kommuner vars befolkning inte har en stark röst i mediala sammanhang. Protesterar de så dyker journalister från Stockholm upp och frågar om de är nazister. Protesterar de inte så får de bära invandringens sociala kostnader. Men jag kan lova att om några nyanlända invandrare dyker upp nära samma journalisters bostäder så kommer det bli en annan ton från dessa ”toleranta” människor som beskyddas från invandringens kostnader genom segregationen.


Trots att det är tydligt att det är de mest utsatta i samhället som bär invandringens sociala kostnader och att de som påverkar den offentliga debatten lever i homogena områden, där mångkultur är en kebabtallrik eller en arabisk filmfestival, så finns det opinionsbildare som inte ser detta. Aftonbladets krönikör Ehsan Fadakar skriver:

”Sverige är ett land. Vi röstar fram en regering. Och en riksdag har beslutat att Sverige ska ta emot flyktingar. Då måste alla kommuner agera som en. Även om man måste tvinga dem.”


Konstigt nog förstår inte Fadakar att i den stund det blir känt att alla måste betala samma pris för invandringen som människor i Rosengård och Tensta betalar varje dag, så kommer toleransen för en generös invandringspolitik försvinna. En generös invandringspolitik får stöd så länge det är andra människor som betalar för det. Om alla människor skulle betala priset för en generös invandringspolitik skulle ingen vilja ha en generös invandringspolitik.


Grunden för en generös invandringspolitik är exploateringen av samhällets utsatta. Vanliga människor som inte har nog med pengar för att flytta från invandrartäta områden får leva i misär för att någon på Södermalm ska känna att han har ett samvete. Utan denna exploatering skulle en generös invandringspolitik inte vara möjlig i Sverige.

Nima Gholam Ali PourKälla:   Samtiden
ANNONS
Av Anders Leander - 8 mars 2015 07:51Om USA levererar vapen till Ukraina så kommer ryska trupper att gå mot Kiev. Det hotet ska Moskva ha riktat mot Washington, sade Anton Heratjenko, rådgivare till Ukrainas inrikesminister, när han medverkade i ett tv-program på fredagskvällen.     När jag var på besök i Washington och träffade analytiker ställde jag frågan om varför president Barack Obama så envist motsätter sig att följa kongressens linje och leverera vapen till Ukraina.


Jag fick då veta att Obama och hans rådgivare varnats av Putin, att om Amerika ger Ukraina vapenhjälp så kommer han inte att tveka ta beslut om att låta  trupper gå till anfall mot Kiev på alla fronter, sade Heratjenko i programmet.


Enligt polska nyhetsbyrån PAP.

Anton Heratjenko uppger att USA-kongressen i ett brev, undertecknat av åtta republikaner och tre demokrater, däribland republikanerna John Boehner, representanthusets talman, och Kevin McCarthy, majoritetsledare i representanthuset, krävt att president Obama snarast ger tillstånd för militärt stöd till Ukraina.


I brevet uppges det heta att presidenten ”snarast bör godkänna ytterligare insatser för att stödja Ukraina i landets ansträngningar att försvara sin territoriella suveränitet, bland annat genom att tillhandahålla vapen till den ukrainska armén”.
Källa:   DN
ANNONS
Av Anders Leander - 8 mars 2015 07:45Islamiska staten (IS) är väldigt aktiv på Twitter.

Enligt en ny amerikansk studie finns det minst 46 000 konton som arbetar för IS, rapporterar BBC News. Den verkliga siffran tros vara mycket högre, enligt rapporten som författats av bland annat den amerikanska tankesmedjan Brookings Institution.  Studien visar att den typiske IS-anhängaren på Twitter är bosatt inom gruppens områden i Irak och Syrien.

75 procent av anhängarna twittrar på arabiska och ungefär 20 procent av dem twittrar på engelska. I medeltal har de omkring 1 000 följare.
Källa:   Dagen


Av Anders Leander - 7 mars 2015 01:15Ge gratis prostituerade till asylsökare så att de inte blir sexuellt frustrerade och trakasserar vita kvinnor? Det är prästen Ulrich Wagners förslag!


  Ulrich Wagner är präst vid evangeliska kyrkan i Siegertsbrunn. Efter att ha sett hur många män som kommer till mindre byar är han orolig för att de ska trakassera de lokala kvinnorna, och tycker därför att de bör få tillgång till gratis prostituerade.


”Tanken kom när min vän berättade att hans by fått 100 asylsökare och många var rädda för att så många män skulle kunna bli ett problem för kvinnorna på orten. Välgrundat eller ej: Jag vill göra något åt den här rädslan. […] De här människan har en sexuell drift, men vi blundar för det”

Den gode prästen förstår dock att socialen inte kommer kunna betala för detta, och försöker istället få bordellerna att visa solidaritet.


”Kanske är någon bordellägare beredd att göra en god sak. Under förmiddagarna har de ju ändå inte så mycket att göra, förmodar jag.”

Uttalandet har idag blivit en stor snackis på sociala medier och efter att de flesta förstått att det inte rörde sig om ett första-april-skämt blev en del också duktigt förbannade.Vi undrar när vi får se liknande förslag i Sverige? Vi ska väl inte bara öppna våra hjärtan, utan öppna musen gratis också för ny adlen och raketforskarna som väller in från mena länderna. Nu vet ni vad ni har att se fram emot flickor!
Källa:   Motgift
PK FOLKET BLIR SNURRIGARE OCH SNURRIGARE, MER OCH MER VANSINNIGA UTTALANDEN. HUR SKA DETTA SLUTA??


I OCH FÖR SIG, MÅNGA AV ER HAR RÖSTAT FÖR DETTA SÅ HOPPAS ATT NI BLIR NÖJDA! SYND BARA FÖR ER TJEJER SOM INTE RÖSTAT PÅ DETTA!
Av Anders Leander - 6 mars 2015 07:28I dag presenteras Förtroendebarometern som är en sammanställning av vilka företag, institutioner och massmedier som allmänheten har högt respektive lågt förtroende för. 


  Förtroendebarometern görs av MedieAkademin,  Göteborgs universitet och TNS-Sifo

De med lägst förtroende är TV3, Arbetsförmedlingen och Expressen. Alla med elva procent var.

 

MedieAkademins förtroendebarometer har genomförts sedan 1997 och mäter allmänhetens förtroende för massmedier, enskilda företag och samhällsinstitutioner.


Allra längst ned i förtroendebotten ligger Expressen och TV3. Intressant att de som jagar ”näthatare” med olagliga metoder har minst förtroende av alla hos allmänheten…

De som tappat mest av alla i förtroende är Ericsson och Miljöpartiet.


– Tidigare betydde Miljöpartiet miljö, nu handlar det om många andra frågor och det har spelat in, säger Toivo Sjörén.


Lägst förtroende har svenskarna för Expressen, Arbetsförmedlingen och TV3. Men det är Migrationsverkets och Arbetsförmedlingens låga siffror som oroar mest.


– Man tycker de borde ligga högre i ett fungerande samhälle, säger Henrik Ekengren Oscarsson. Ett gott råd köp inte Expressen och Aftonbladet, titta inte på slaskmedia det vill säga TV3 och till slut undvik Arbetsförmedlingen i den mån det går.
 

Av Anders Leander - 5 mars 2015 16:55Hur fan har det kunnat bli så här??  Har folk inga spärrar längre, för vad man får göra och inte göra??  

                          Foto:  Polfoto


Den 39-årige mannen som anklagas för att ha haft samlag med en 12-årig flicka, och som senare blev gravid, förklarade på onsdagen att relationen med flickan började som vänskap.


 I domstolen i Hillerød förklarade den 39-årige mannen och som nu anklagas för att ha haft samlag med en 12-årig flicka. Senare blev flickan gravid, relationen med flickan började som en vänskap. Det skriver sn.dk.

Enligt mannen började deras förhållande när han hade sorger, och hon var upprörd över att hennes far inte gav henne tillräckligt uppmärksamhet.

Jag har pratat med henne om alla de saker som grävde runt i mitt huvud. Det var så det började, precis som vänskap. Vid ett tillfälle slutade vi att prata om alla problem och fick känslor för varandra. Hon sa att hon älskade mig, och jag sade samma sak till henne, eftersom jag var så glad för henne, och hon gjorde så många bra saker för mig, förklarade han i rätten.

Den anklagade mannen förnekade inte, att han hade haft samlag med flickan. Han höll fast vid att han trodde att hon var 15 år gammal.

Efter att jag fick reda på att hon inte var 15 år, vi höll upp med att ha sex. Hon ville ändå, men jag sa att vi inte kunde eftersom hon var för ung. Om jag hade vetat att hon var bara 12, hade jag inte haft samlag med henne, sade han.

Den 39-årige förklarade i domstolen att han och flickan höll sitt förhållande hemligt och bara var tillsammans i hans hus.


Källa:   MX
FOLK IDAG ÄR RIKTIGT SJUKA!Av Anders Leander - 5 mars 2015 13:24Rysslands President Vladimir V. Putin sade på onsdagen att dråpet på Boris Y. Nemtsov, en Kreml kritiker, hade en politisk undertext, och han uppmanade brottsbekämpande organ för att stoppa sådana brott.


  

President Vladimir V. Putin of Russia gave a speech to senior law enforcement officers during the Ministry of Internal Affairs’ annual review in Moscow on Wednesday. Credit Alexei Druzhinin/Agence France-Presse — Getty Images"Headline-making brott, inklusive politiskt motiverade sådana, kräver vår mest seriösa uppmärksamhet," Sade Putin i ett tal till ledande polistjänstemän under inrikesministeriet årliga översyn.

"Vi måste befria Ryssland från den typ av skam och tragedi som vi just har bevittnat", tillade han. "Jag tänker på den skamlösa mordet på Boris Nemtsov mitt i centrum av Moskva."


Putin lovade i ett telegram till offrets mor, att han lovade att spåra upp de ansvariga.

Han tydde på att den ryska regeringen övergav några av de mer färgstarka teorierna om attacken, bland annat att Mr Nemtsov dödades i en privat gräl över sin flickväns abort eller att det var ett verk av utländska spionorgan.

Nemtsov blev skjuten inom synhåll från Kreml när han gick hem med sin flickvän på fredags kväll. Han är den mest framträdande och har enligt oppositions siffror dräpts enligt Putins styre.

Oppositionella skyllde snabbt Kreml för mordet om inte direkt, sedan för att skapa en atmosfär av hat genom att använda statliga televisionen att smeta ner alla kritiker som "utländska agenter".

Kreml förnekar alla roller och kallade mordet ett "provokation" särskilt avsedda att misskreditera presidenten och att stötta sina motståndare.

Nemtsov hade meddelat att han planerar att släppa en rapport snart bevisa att Rysslands militära kämpade i Ukraina, en anklagelse som Kreml upprepade gånger förnekat.

Chefen för Rysslands federala säkerhetstjänst anges på onsdagen att en utredning har identifierat flera misstänkta. Men hans anmärkning - "Det finns alltid misstänkta" - var ganska kryptiskt, och han röjde inga detaljer.

De ryska polisen har konstaterat att en Ford Sedan tillhör ett statens säkerhets styrka som sågs nära brottsplatsen i själva verket var att den använts av en anställd som extraknäckade som taxichafför.Källa:   TNYT

Av Anders Leander - 5 mars 2015 10:35Försvarets säkerhetsavdelning har kommit fram till att det finns en hotbild mot anställda och överbefälhavaren varnar enskilda för att bära uniformen offentligt. Men varifrån kommer hoten?  Varför varnas svenska militärer från att gå i uniform? Dock vore det förvånande om det är på grund av vänsterns avsky mot militären som de nya riktlinjerna ges från ÖB. Snarare måste vi antaga att det är återvändande ISIS-krigare och islamister som bekymrar.


Sverige är en del av den USA-ledda allians som agerar militärt mot ISIS och andra ”terroristgrupper” och dessa grupper bekrigar i sin tur sina fiender, på hemmaplan såväl som utomlands. ISIS ledare har redan beordrat att deras sympatisörer utomlands skall slå till inifrån. I England, Frankrike och Kanada har vi sett detta bli verklighet.
Det är bara en tidsfråga innan en svensk militär på väg hem från jobbet överfalls och kanske mördas i Sverige, precis som att våldsamma attacker mot samhället förr eller senare kommer att ske. Det är den enda logiska konsekvensen av den förda politiken, som å ena sidan blandar sig i exempelvis konflikterna i MENA-regionen, samtidigt som gränserna står vidöppna.
Källa:  Motgift
Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

50 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se