Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under januari 2015

Av Anders Leander - 3 januari 2015 01:15Dom trampar på Grundlagen och därmed också på medborgarna och demokratin – men uppvaknandet kan bli en chock! De sex riksdagspartierna har genom sin överenskommelse om minoritetsstyre avvecklat Parlamentarismen. 


 


Det innebär att Sverige tagit första steget mot diktatur eftersom riksdagsmajoriteten utan medborgarnas medgivande. Redan vid valet 2018 kan Alliansen tvingas ”bita i det sura äpplet”. Om tillräckligt många väljare strömmar över från Alliansen till Sverigedemokraterna (SD) kan Allianspartierna för lång framtid bli mindre än Partikonstellationen / Regerings-konstellationen som består av S, MP, V. Skall då Alliansen inom överskådlig tid kunna ta tillbaka regeringsmakten måste de gå ihop med SD.


Alternativt måste Alliansen eller delar av denna gå över till de rödgröna och då är Alliansen en ”saga all”. Kan det t o m bli så att Anna Kinberg-Batra genom den träffade överenskommelsen inlett moderaternas ökenvandring Utan SD:s hjälp kan denna nämligen komma att pågå i evighet. Såväl MP som V är röda skynken för Alliansen.


Trots detta har man nu givit dessa båda partier ett inflytande, som inte på långt när motsvarar deras röstandel. Ja de har fått en vågmästarroll! Dessa båda partier kan nu tvinga S till sådana eftergifter, som gör att man närmast kan tala om en renässans för socialismen. Var det Alliansens mening?


Detta inte minst av skälet att Alliansen lovat att de rödgröna skall få genom sina budgetar från våren 2015 tom 2018. Men också att inga utbrytningar får göras av ”oppositionen”. (Citationstecknet vill peka på att endast SD bildar nu opposition).


De rödgröna kommer med andra ord att pressa ut så mycket socialistisk politik som de överhuvudtaget kan. Och varför skulle de inte göra detta? De har ju fått carte blanche (oinskränkt fullmakt) av Alliansen. En stark och intelligent början av karriären för Moderaternas blivande partiledare Anna Kinberg-Batra eller hur?


Den överenskommelse som de sex riksdagspartierna nu träffat borde vara, om inte bara en allvarlig väckarklocka för Sveriges medborgare utan också början på en kamp och uppslutning för att återerövra demokratin. Det är endast SD som följt Grundlagen. Här skulle man vilja se statsvetare på de främsta bastionerna, men tyvärr är de mer rädda om karriären än om demokratin.


Efter det som hänt nu kan man inte låta bli att se tillbaka på hur våra valda ombud tidigare – riksdagsledamöterna – hävdade grundlagen, demokratin och respekten för medborgarna. Det vi kan se av dagens folkvaldas hantering av grundlagen och respekten för demokrati och medborgare är att den skiljer sig starkt från vad som gällde perioden från demokratins införande fram till 1980-talet.


Trots att en stor del av riksdagsledamöterna var arbetare, torpare och bönder utan annat än folkskola var de mer bildade än dagens riksdagsledamöter. Och då menar jag bildning i dess bästa mening. De hade en respekt för grundlagen som de såg som det främsta värnet av demokratin.


Trots att vi under denna tid haft minoritetsregeringar förföll de aldrig till att ändra eller gå emot Grundlagen för att därigenom nå egna partipolitiska syften. Dagens riksdagsledamöter är inte bara obildade och vulgära i hanteringen av Grundlagen.


Det är ställt utom allt tvivel med hänsyn till hur de agerar att såväl partiet som riksdagslön och pension har företrädesrätt i förhållande till grundlagen. Därför är de vilket nu visat sig beredda att bryta mot grundlagen oavsett vilka konsekvenser det får för medborgarna och demokratin.


Såväl Tage Erlanders som Olov Palmes uttalade farhågor för hur regerings/ riksdagsledamöters intellektuella nivå hela tiden försvagas har förstärkts de de senaste 20 åren och inte minst i den nyligen gjorda uppgörelsen. De som gjort den måste betraktas som obildade och moraliskt tvivelaktiga.


Vi har också fått se och höra hur en partiledare gjort lögnen till sitt främsta redskap. Den upprepade lögnaktighet vi fått ta del av från Stefan Löfven i stora och viktiga frågor borde åtminstone få någon ledamot att reagera om de verkligen tar avstånd från denna form av retorik och brist på sanningslidelse.


Men inte ett knyst har hörts från vare sig dessa eller från medierna som aldrig missar ett tillfälle att anklaga SD hur små kornen än är! Och hur skall vi kunna känna respekt för en före detta statsminister, Fredrik Reinfeldt, som uttalar sig så här.


På tal om invandringen sa han: "Är det här ett land som ägs av dem som har bott här i tre eller fyra generationer eller är Sverige vad människor som kommer hit mitt i livet gör det till att vara och utvecklar det till"?

 

För mig är det självklart att det ska vara det senare och att det är ett starkare och bättre samhälle om det får vara öppet. Därefter menade han att svenskarna är ointressanta som folkgrupp och att det i stället är invandrarna som skapar det nya Sverige. Det är vad de gör av Sverige som är Sverige. Kan man tydligare visa sitt förakt för sitt eget folk.

 

Ett folk som fyllde världen med häpnad och beundran genom skapandet av det unika folkhemmet. Det folk som offrar mycket av sin egen välfärd för att hjälpa. Det folk som genom idoghet och arbetsamhet skapat ett land som tar emot fler flyktingar än flertalet. Det folk som kanske är generösast av alla att hjälpa.


Samtidigt nämner han inte att han och hans regering totalt misslyckats i integreringen av de nya medborgarna så att sysselsättningsgraden för dessa är den lägsta i Europa. Man kan ju istället ställa frågan, ”Vad vore Sverige om dagens invandrarna skulle stå för dagens och morgondagens utveckling av Sverige”?

 

Det är bara att vänta och se. Vad gäller t ex, partikonstellation eller regeringskonstellation. I det senare fallet är regeringen Löfven mindre än Alliansen etc. Som sagt bara att vänta på konflikterna, de kommer.

 

 

Olle Ljungbeck

 

 

Källa & Länk:  EXPOL

 

 

 

 ANNONS
Av Anders Leander - 2 januari 2015 10:30Den mest partiska och osakliga valvakan någonsin" eller ett "demokratiskt haveri". Det är experternas utlåtande om EU-valvakan 2014, som redan dagen efter dragit på sig 300 anmälningar till granskningsnämnden.


 


Länk & Källa:  Granskning Sverige

 

SVTs så kallade opartiskhet är ett skämt. Public Service när den är som sämst. Den enda de hade glömt bjuda in var väl Sebbe Stakset?Varför bjöd dom inte in t.ex  Mats Dagerlind, Ian Wachtmeister, Karl-Olov Arnstberg, Gunnar Sandelin, Jan Sjunnesson, med flera? inte för att dom är Sverigedemokrater utan för att dom är neutrala SD-röster och ser den extrema massinvandringen som pågår i Sverige.

 

Nej, utan bara kontroversiella som Mona Sahlin, Birgitta Olsson, Fredrik Reinfeldt, Bengt Westerberg, Jan Helin, Åsa Linderborg, Cecilia Malmström, som är riktiga SD-hatare var inbjudna till SVT's valprogram.
ANNONS
Av Anders Leander - 1 januari 2015 09:45Nu är det dags att partistyrelsen för de Nya moderaterna ställer sina platser till förfogande. Det skriver lokalpolitikern Jörgen Dimenäs (M).

 

 

Anna Kinberg Batra tillsammans med Tomas Tobé, ny partisekreterare. FOTO: FANNI OLIN DAHL/TT

 

Vi är många från kommunalt håll som träget arbetar för att moderat politik ska få genomslag. Det visar sig också tydligt att vi i kommunpolitiken får stå till svars i valen inför allmänheten för det som förs fram av moderata rikspolitiker, både för det som uppfattas som bra politik och det som utgör dess motsats.

 

Det började bra 2006 med idel synbara framgångar under den moderatdominerade Alliansens fyra första år. Den efterföljande fyraårsperioden uppfattades av många som att Alliansen kunde hålla kontroll på ekonomin trots vänsterns svartmålningar. Trots flera positiva reformer under denna tid framträder i mångas ögon idag ett nymoderat parti som blivit ett förvaltningsparti utan större ideologiska inslag eller engagemang.

 

Man vågar inte gå vidare med jobbskatteavdragen eller sänka värnskatten för att öka människornas inflytande över sin egen tillvaro. De utlovade polissatsningarna (20 000 fler poliser!) har resulterat i att många brott som begås mot enskilda inte resulterar i annat än att de läggs ner utan utredning.

 

Under mandatperioderna har man fortsatt den nedrustning av försvaret som inleddes under socialdemokratins förra era, vilket lett till ett skrattretande enveckasförsvar av Stockholmregionen. Vi har fått en skola i fritt fall där man inte tagit fasta på pedagogisk forskning, utan istället ägnat sig åt ett personligt ideologiserande av hur man tror att exempelvis fler betyg och nationella tester kommer att öka drivkraften att lära hos eleverna.

 

 

 

Källa &  Länk:   SvD

 

 

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se