Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under december 2014

Av Anders Leander - 10 december 2014 15:05 I en förhållandevis frispråkig ledare i Göteborgs-Posten beskriver tidningens ledarskribent Malin Lernfelt utifrån egna erfarenheter hur massinvandring och välfärd konkret konkurrerar med varandra.

 

Denna ekonomiska konflikt är något som, sedan SD med sin uppmärksammade och tillspetsade valfilm 2010 förde upp frågan på agendan, ivrigt har förnekats av massinvandringens förespråkare. Oavsett hur många fler skattemiljarder som läggs på invandringen finns det enligt SD-motståndarna ändå lika mycket skattepengar kvar till välfärden.

 

 

Gärna försämrad välfärd till förmån för invandring – bara inte där jag bor, tycker Malin Lernfelt

 

Lernfelts text är bara ett i raden av konkreta exempel på att en offentlig budget inte är något ymnighetshorn och att det får direkta konsekvenser på den samhälleliga servicen när stora summor skattepengar transfereras till mottagande av ett ständigt ökande antal asylanter och deras anhöriga. Texten är också ett exempel på hur det blir annat ljud i skällan när den förda invandringspolitiken gör sig handgripligen påmind i vardagen i de tjattrande klassernas normalt så skyddade reservat.


I sak handlar Lernfelts ledare om hur politikerna aviserat att de ämnar lägga ned en kombinerad för- och lågstadieskola i det välbeställda och pittoreska område i södra Göteborg där Lernfelt bor. Redan innan har det gjorts besparingar och Lernfelt och hennes grannar har ondgjort sig över att sparbetinget medfört att barnen i förskolan och skolan inte får den omsorg och utbildning de har rätt till.


Besparingarna visar sig nu inte räcka till för att fylla de stora hålen i den kommunala budgeten, något som i sin tur beror på stora kostnader för att ta emot s.k ensamkommande flyktingbarn, i praktiken ofta vuxna män i 25-årsåldern från Afghanistan och Somalia men som av outgrundlig anledning anses så oförmögna att klara sig själva att de måste inhysas på boenden där det finns minst lika många personal som boende, dygnet runt.

Lernfelt skriver:


Situationen är ohållbar. Och de bakomliggande orsakerna framgår tydligt. Enligt rapporten handlar det bland annat om en stor tillströmning av ensamkommande flyktingbarn. Senaste året 42 unga skyddssökande. Relativt sett inte många. Men det faktum att varje flyktingbarn, utöver de 1 900 kronor per dygn staten bidrar med, kostar ytterligare ett par tusen (per dygn) som måste tas i från andra verksamheter, skapar en ytterligt olycklig situation då olika skyddsvärda grupper ställs mot varandra. Eftersom lagarna vilka omger skolan och äldreomsorgen inte är särskilt strikta, är det ofta dessa som förlorar striden om resurserna.

Lernfeldt vill eller vågar förstås inte antyda att problemet ligger i ett för stort asyl- och anhörigmottagande – det i särklass största i hela EU – utan skyfflar i stället det ekonomiska ansvaret vidare till staten. Lernfelt inser att den offentliga kommunala budgeten inte är något ymnighetshorn som ständigt är fullt hur mycket man öser ur det. Däremot tycks hon anse att statsbudgeten är det. Lernfeldt förmår inte tänka tanken till slut.


Den korttänktheten gäller även det faktum att det inte bara är i Lernfelts kommun som lokalpolitikerna brottas med den här underfinansieringen för ett allt större asylmottagande. Var varannan svensk kommun befinner sig i exakt samma situation. Det är i grunden samma svenska folk som fyller på den statliga skattkistan som fyller på de kommunala. Om ännu mer pengar i statsbudgeten ska föras över till områdena migration och integration måste annat stå tillbaka, precis som i Göteborg.


Detta vill Lernfelt inte låtsas om. Än mindre vill hon precisera på vilka områden svenskarna ska stå tillbaka till förmån för fortsatt och ökad massinvandring. I stället avslutar Lernfelt sin jeremiad i eget intresse med en brasklapp om öppna hjärtan och öppna gränser och förmaningar om risk för främlingsfientlighet. Klämma åt nån asylbaron som skor sig på invandringen kan man dock gott göra, anser Lernfelt indignerat.


Kontentan är att massinvandringen gärna får skapa kaos på andra håll i landet – så som den sedan länge gör i flertalet stadsdelar i Lernfelts eget Göteborg, exempelvis Bergsjön, där det nu slås rekord i gängskjutningar och den grova organiserade gängkriminaliteten skenar bortom polisens kontroll. På Lernfelts bakgård ska det däremot vara rent. Det får staten allt ta och se till. Har man betalt dyrt för att köpa sig fri från de negativa effekterna av det mångkulturalistiska massinvandringsexperimentets sociala ingenjörskonst ska man inte behöva stå ut med sånt här.
Källa & Länk:  Avpixlat

 

ANNONS
Av Anders Leander - 10 december 2014 12:45Frågan är om det går att rädda Sverige alls från vansinnet? Varför vi frågar oss detta är inte så konstigt när det bor för många dårar i landet Absurdistan.

Och lejonparten av ”dårarna” är givetvis från den rödgröna sörjan som vurmar för anarki, samhällskaos, polishat och fri invandring.

 

 

 

                                                                                                                  Lisa Magnusson

 

Lisa Magnusson, kommunist och skribent hos tidningen Metro gör i dag ett nytt ”fantastiskt” utspel när hon får ordbajsa i ännu en svamlande flummig debattartikel á la Miljöpartiet:

”Det finns många skäl att älska Sverige. Visst finns det även en hel del som är dåligt, men på det stora hela är vårt land ett bra land, tryggt och välmående.


I höstens val fick Sverigedemokraterna tillräckligt många röster för att kunna fälla den nya regeringens budget, och partiet har dessutom passat på att meddela att det framöver tänker försöka lägga krokben för alla förslag som innebär invandring i någon större utsträckning.


Eftersom det är invandringsfrågan som utlöst det politiska bråket är det de som flyr från krigshärdar som i förlängningen riskerar att på riktigt drabbas om de övriga, förmodat anständiga, partierna inte kan komma överens sinsemellan.

Och överens är de inte på långa vägar ännu. De försöker inte ens bli det. Istället käbblar de om vems fel det är att den här exceptionellt jobbiga situationen med Sverigedemokraterna har uppstått. Alla vill ha makt, ingen vill ta ansvar.


Under andra världskriget tog vi emot nästan dubbelt så många krigsflyktingar per år som vi tar emot från Syrien, och då var vi dessutom betydligt färre och fattigare. Vi kan helt enkelt bättre.


Jo jag älskar mitt land. Men jag har fått allt gratis. Varken jag eller någon annan som är uppvuxna på denna lycksaliga plats har gjort ett enda dugg som innebär att just vi skulle ha mer rätt till en dräglig tillvaro. Det var ren och skär tur som gjorde att vi föddes i Sverige. Vi drog en vinstlott i livets tombola.”

eXp-kommentar: Lisa Magnusson verkar inte kunna se skillnaden på verkliga fattiga tacksamma krigsflyktingar utan krav, (från Europa under kriget), och fuskande, ljugande, bedrägliga, otacksamma, krävande asylsökare, (som det är i 90 procent av fallen), som konsekvent vägrar visa upp pass eller andra ID-handlingar för att hjälpa myndigheterna att se om de har asyl- eller flyktingskäl.


Dessutom är dessa asylsökare nästan uteslutande också muslimer som med islam som grund till slut kommer välta den västerländska kulturen i Sverige ner i havet för att sedan kunna ta över med sin kultur och ideologi. Hur många av de finska krigsbarnen, som verkligen var barn, krävde, gapade, hungerstrejkade eller hotade för att få finsk nationalrätt?


Hur många av de muslimska asylsökarna, som har råd att muta människosmugglare med hundratusentals kronor, kräver, gapar, hungerstrejkar och hotar för än det ena än det andra de KRÄVER i Nya Sverige?


Nädu Lisa Magnusson, ta du och jämför dessa flyktinggrupper från dåtidens krig mot nutidens. Hittar du EN ENDA gemensam nämnare, förutom att de kommer hit och inte kan vårt språk, så gör du det bra. Gör om gör rätt.

Offerkoftorna har tydligen varit på jätterea och Lisa Magnusson och hennes vänstersnillen till vänner har nog köpt allihop.


 

Källa & Länk:   Exponerat

 

 

ANNONS
Av Anders Leander - 9 december 2014 15:15Moderaterna i Olofström i Blekinge är så missnöjda med sitt partis invandringspolitik att de överväger att helt bojkotta valkampanjen inför nyvalet.

 

 

 

Fredrik Reinfeldts budskap om att skattebetalarna ska "öppna sina hjärtan" för den rekordstora invandringen från tredje världen fick bägaren att rinna över för en lokal företrädare.


– Hans tal i Almedalen om att Sverige måste öppna sina hjärtan var spiken i kistan. Det var därför vi förlorade valet. Vi tycker att man bör normalisera kvoten och i det är vi inte överens med partilinjen, säger Gert Hoff (M), andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Olofström enligtSVT Blekingenytt.


Medlemmarna i Moderaterna i Olofström talar nu helt öppet om problemen och planerar att avstå från att delta i valkampanjen ifall partiets invandringspolitik inte förändras. Enligt gruppledaren Patrik Krupa vore det helt meningslöst att gå till val på samma politik en gång till.


– Det räcker inte att säga att vi ska öppna gränserna för människor i alla världens hörn och tro att andra länder ska följa efter. Vi vill inte stoppa invandringen, men begränsa den. Förändras inte vår politik i den här frågan kommer inte vi att göra bättre ifrån oss än vid höstens val, säger han till SVT Blekingenytt.


Anna Kinberg Batra, som idag föreslogs som ny partiledare för Moderaterna, meddelar dock att hon kommer att fortsätta att föra föregångaren Fredrik Reinfeldts massinvandringspolitik.


– I grund och botten står jag upp för det asylsystem vi har, sade Anna Kinberg Batra på en presskonferens på tisdagen enligt Sveriges Radio.

 

 

Källa & Länk:  FriaTider
Av Anders Leander - 9 december 2014 10:30Alliansen vill utnyttja nyvalet för att snabbändra grundlagen – så att de kan styra landet utan att ha majoriteten av väljarna bakom sig. Ändringen innebär att SD helt förlorar budget­inflytande – om de inte blir Sveriges största parti. 


 ”Med nya regler kan vi göra minoritetsregerande möjligt”, skriver alliansledarna på DN Debatt.

 

 

Anna Kinberg Batra föreslår NY GRUNDLAG MOT SD

 

 

 


I sin debattartikel föreslår alliansen att grundlagen ändras så att man kan regera trots att man inte har folkmajoriteten bakom sig. En lösning som, trots att den står i strid med det traditionella demokratibegreppet, anses nödvändig för att upprätthålla den generösa invandringspolitiken.Sverigedemokraterna har meddelat att man inte kommer att släppa fram någon regering som inte är beredd att stoppa massinvandringen. Och nu sätter alltså de borgerliga invandringspartierna hårt mot hårt genom att föreslå en ändring av demokratin.”Med nya regler kan vi göra minoritetsregerande möjligt”, skriver alliansledarna på DN Debatt.


Politikerna kräver att förändringar görs i riksdagsordningen så att den nuvarande vågmästarrollen avskaffas, samtidigt som man gör överenskommelser för att förhindra att ett läge som liknar dagens uppstår igen. "Vi är beredda att före nyvalet göra upp om ­reglerna för regeringsbildning och budgetomröstning" skriver alliansledarna i DN.Alliansen kommer inte att delta i en blocköverskridande regering, men bjuder samtidigt in Socialdemokraterna och Miljöpartiet till förhandlingar om att låta en minoritetsregering leda landet med hjälp av den nya och skräddarsydda grundlagen.Källa & Länk:  FriaTider

 

Av Anders Leander - 9 december 2014 05:45Granskning Sverige ringer till hovet och frågar om hur Kungen ser på Nobelstiftelsens agerande mot Sverigedemokraterna, ett folkvalt parti med nästan en miljon väljare bakom sig. Svaret är att han tydligt markerar mot Nobelstiftelsen.

 

 

                                                                                                                       Foto: Leif R Jansson

 

 

Granskning Sverige har avslöjat hur nobelkommittén, som anordnar nobelfesten, konsekvent vägrar ta avstånd från socialismen och kommunismen, historiens mest blodiga ideologi, med mer än 80 miljoner människoliv på sitt samvete. Granskning Sverige har visat hur samma kommitté inte ser några som helst problem med mångkultur, passbedrägeri, bidragsfusk och människosmuggling.


Nobelfestens huvudattraktion är Kungafamiljen. Vi ringer hovet och frågar varför Kungahuset gynnar en stiftelse som leder mobbningen av nästan en miljon svenskar.


Hovets informationschef Margareta Thorgren svarar att Kungen markerar genom att bjuda in alla folkvalda på sina politikerträffar.


Några av socialismens kärnvärde är nedbrytandet av västerländska traditioner, daltande med riktiga brottslingar, systematiserat lögnande, hyllningar av det objektivt fula och ett ofattbart hat mot svenska folket. Det visar sig att Kungen idag, står upp som en stark och vacker representant för vanliga människors längtan efter rent spel och stolthet över tradition och ursprung. Den västerländska civilisationens hövlighetskodex, påbjuder dock att man inte bufflar runt, utan att man markerar sin hyllning till folkviljan med värdighet.


Kommunister och socialister, som vissa i Nobelstiftelsen hyllar, pratar ofta om demokrati. Men historien och nutiden visar att socialister aldrig respekterar folkviljan. Istället vill de, genom strategiskt maktövertagande, dupera folket att följa socialismens vilja. Kungahuset, som lämnade över sin nästan 1000-åriga mattradition till folket, visar sig alltså vara mer ärlig i sin tro på demokratin, än dom karriärister, som utnämnt sig själva till maktpersoner inom t ex nobelstiftelsen.


Alla dessa röda politiker och journalister, som med hjälp av personer ur maffian, försökt förinta kungahuset, ofta med argument, som att Kungen inte skulle vara demokratiskt vald. Verkligheten visar dock att Kungen verkar vara betydligt mer värdig att representera alla svenskar, än dom märkliga stadsministrar, som fått sina chanser sedan 1970-talet. Kanske är det den värdigheten som åsyftas i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och som svenska politiker, inklusive nobelkommittén, har missuppfattat, både översättningsmässigt och innehållsmässigt.


 

                    Länk till: YouTube

 

 


Källa & Länk:  Exponerat

 

 

 

Av Anders Leander - 9 december 2014 03:00 I flera europeiska länder börjar folken säga ifrån mot massinvandring, islamisering och EU:s alltmer diktatoriska drag. I Dresden protesterade nyligen tusentals mot islamiseringen av landet och för bevarandet av det judeo-kristna västerländska arvet.

 

 

Länk till filmklipp: YouTubeDe nya protesterna som sveper över bland annat Tyskland har inget med med den traditionella extremhögern att göra och innehåller heller inga rasistiska slagord, istället har man tagit ett gammalt slagord som fick ned Berlinmuren för 25 år sedan: Wir sind das Volk – Vi är folket.

 

Tyskland är hårt drabbat av massinvandring och debatten har framför allt handlat om den från utanför EU, och i synnerhet muslimer.Källa & Länk:  Avpixlat

 

 

Av Anders Leander - 9 december 2014 02:45


Granskning Sverige gör en koll med VD Michael Sohlman som ombeds besvara några enkla frågor om värdegrund, och som till slut slänger på luren i örat på reportern.


 

Länk till: YouTube


Granskning Sveriges genomlysning av Nobelstiftelsen går vidare. Den här gången är det stiftelsens förre VD Michael Sohlman som ombeds besvara några enkla frågor, exempelvis hur man tolkar och tillämpar principen om alla människors lika värde när man å ena sidan åberopar denna princip för att utestänga Sverigedemokraternas partiledare och riksdagstalman från att bevista prisutdelning och festiviteter men å andra sidan bjuder in representanter för diktaturer som Nordkorea och Saudiarabien.

 


Granskning Sverige skriver:


Det dröjer knappt 5 minuter innan Nobel-VD:n slänger på luren i örat på Granskning Sverige. På dessa fem minuterna har Michael Sohlman lyckats spela okunnig, hänvisat till dåligt minne och uppenbart ljugit Granskning Sverige rakt upp i ansiktet. Lyssna på hur åter en i Nobelstiftelsen trampar i klaveret.


2010 kom SD in i riksdagen. Samma höst beslutade Nobelkommittén att Sverigedemokraterna inte var välkomna på Nobelfesten, eftersom man hävdade att SD inte trodde på det felöversatta uttrycket ”allas lika värde”. Detta uttalande gjorde att t o m dom stora medierna ifrågasatte varför man då bjuder in t ex Nordkorea eller Saudiarabiens ambassadörer. Granskning Sverige ringer till Nobelstiftelsens pressekreterare Annika Pontikis och frågar varför man bara ger sig på SD, men släpper in islamska och kommunistiska diktaturer i värmen.


Enligt Annika Pontikis har man ofta diskuterat kommunistiska Nordkoreas medverkan. Dock utan att någon åtgärd vidtagits.


Vi ringer till Michael Sohlman, f d socialdemokratisk politiker, som var långvarig VD för nobelkommittén och som år 2010 och tog det första beslutet att porta SD.

Michael Sohlman låtsas vara helt okunnig och oskyldig. Han har aldrig ens hört talas om att Nordkoreas ambassadör blir inbjuden på Nobelfesten. Är detta möjligt? Skulle alltså Nobelkommitténs VD ha missat all den offentliga och interna debatt, som varit kring inbjudandet av Nordkoreas ambassadör och dessutom inte ha koll på sin inbjudningslista efter 19 Nobelfester.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/art…


Michael Sohlman fortsätter att hävda att man aldrig någonsin bjudit in några kommunister på Nobelfesten. Michael Sohlman ljuger om Lars Werner, som var ledare för VPK, Vänsterpartiet kommunisterna innan dom putsade fasaden och tog bort K:et i partinamnet. Han påstår, helt taget ur luften, att Werner blev inbjuden eftersom “alla som vi bjudit har tagit avstånd från kommunism”

Ungefär så här såg samtalet ut:
Tar nobelstiftelsen avstånd från kommunism?
Nej! Nobelstiftelsen tar inte avstånd från några ideologier!
Tar ni inte heller avstånd från nazism?
Ehhh Jo!


Kanske har socialister problem med verkligheten, vilket gör att dom gång på gång flyr samtalet som kommunikationsform. Kanske kan deras demagogi bara fungera i ett diktaturliknande homogent medielandskap, där ingen opolitisk demokratirörelse, som Granskning Sverige, ställer kritiska, avslöjande frågor.

 

 

 

Källa & Länk:  Avpixlat

 

 

Av Anders Leander - 8 december 2014 21:15Är det detta det ni 87 % av svenskarna vill ha?? Dessa extrema muslimer skyr inga medel och kommer även att halshugga svenskar om de får fotfäste i Sverige. Denna politiska vålds ideologi måste stoppas och utrotas. Hur kan våra politiker som t.ex Mona Sahlin säga att vi i Sverige skall ge dessa mördare vård och hjälp.


 


Länk till:   Filmklipp
Källa & Länk: ProchanPresentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

52 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se