Anders Leander i MÖNSTERÅS

Alla inlägg under april 2014

Av Anders Leander - 16 april 2014 17:00

OTRYGGHET Enligt en färsk undersökning som presenterats av försäkringsbolaget If tycks tilltron till polisens förmåga att skydda medborgarna från inbrott vara liten. En majoritet, 53 %, kan tänka sig att gå med i grannsamverkan, men 24 % kan även tänka sig att ha någon form av vapen hemma för att kunna freda sig. Så många som 13 % kan även tänka sig att gå med i ett medborgargarde och därigenom i praktiken helt ta över polisens uppgifter.

 

 

 

I Sverige sker varje år runt 20 000 bostadsinbrott enligt Brottsförebyggande rådet, och trenden är att de ökar. Endast en bråkdel av dessa, 3-4 %, klaras upp av polisen. I Finland ligger uppklarandeandelen på hela 20 %, så det är uppenbart att de dåliga svenska siffrorna är ett resultat av att polisen lågprioriterar dessa typer av brott.


Att använda våld för att skydda sitt hem eller sina nära ses däremot inte med blida ögon av rättsväsendet. Den som använder ett tillhygge mot en inbrottstjuv kan räkna med att dömas för detta, och att även betala skadestånd till tjuven, vilket ett antal uppmärksammade domar har visat.


Nyheter Idag har sökt If för att få reda på huruvida en försäkrad inbrottstjuv kan räkna med ersättning om denne blir skadad under ett inbrott, men If har underlåtit att svara.Källa & Länk:   Nyheter idag 

Av Anders Leander - 14 april 2014 14:28

En nyckelperson från Näringsdepartementet bekräftar nu att statsminister Fredrik Reinfeldt var med och fattade beslut om Vattenfalls katastrofala köp av det holländska energibolaget Nuon.

 

 

 

Vattenfalls köp av Nuon för fyra år sedan för 97 miljarder kronor har hittills kostat den statliga energijätten 37,5 miljarder kronor och är den direkta orsaken till att bolaget inte delar ut några pengar för 2013. Men köpet har också blivit en politiskt infekterad fråga inte minst aktualiserad av de pågående KU-utfrågningarna.


Enligt statens representant i Vattenfalls styrelse, Viktoria Aastrup, var statsminister Fredrik Reinfeldt informerad om förvärvsplanerna. Det framgår av hennes skriftliga svar till KU som inkom på måndagen.


I brevet bekräftar hon innehållet i en för regeringen hyperkänslig promemoria som beskriver händelseförlopp och kontakter i samband med förvärvet. Men hon gör det på knapphändigt möjligast sätt.


”Den information jag fick är dokumenterad i nämnd akt”, skriver Viktoria Aastrup.


Promemorian, som tidigare publicerats av TV4, visar att frågan var uppe i regeringskretsen vid två tillfällen i februari 2009.


Statsminister Fredrik Reinfeldt har å sin sida hela tiden hävdat att Maud Olofsson var ensamt ansvarig.


”Regeringen har inte fattat något beslut om detta. Det var Vattenfalls styrelse. Det var förankrat i regeringen via ansvarigt statsråd”, sa han så sent som i februari i år i en frågestund i riksdagen.


En anteckning i promemorian, som nu backas upp av Viktoria Aastrup, beskriver svart på vitt ett möte där Fredrik Reinfeldt var närvarande.


”Återkoppling från politisk ledning. ( Fredrik Reinfeldt i samtal med Maud Olofsson och politisk ledning.) ”Finns ej skäl att säga nej till affären”, står det i dokumentet som Viktoria Aastrup går i god för i sitt svar till KU.


KU-ordföranden Peter Eriksson (MP) anser att informationen är central.


”Hon har fått direkt information om att Fredrik Reinfeldt och de övriga partiledarna i det som kallas det inre kabinettet har varit vidtalade och informerade om affären”, säger han till di.se.  


Han drar samtidigt slutsatsen att Viktoria Aastrups berättelse backar upp Maud Olofsson, som tidigare bland annat i en Ekot-intervju har sagt att Fredrik Reinfeldt var informerad om affären.


”Det här stöder Maud Olofssons berättelse. Hon inte bara själv har tagit det här beslutet utan hon eller hennes statssekreterare har haft diskussioner med de andra partierna innan man fattade beslutet. Det är en av de centrala frågorna för KU”, säger Peter Eriksson.


På tisdag hörs finansminister Anders Borg (M) och näringsdepartementets tidigare statssekreterare Ola Alterå. På torsdag utfrågas statsminister Fredrik Reinfeldt. Maud Olofsson var kallad till Konstitutionsutskottet, men valde att inte komma då hon inte ansåg sig ha någonting nytt att tillföra.Källa & Länk:   di.se 

Av Anders Leander - 13 april 2014 19:45

Ett filmtips från vår videospecialist Svea Bunkern. En muslimsk man misshandlar sin fru med slag och sparkar i ansiktet endast för att hon sjunger med. Islam är verkligen kärlekens religion, eller hur?

 

 

 

Tryck på lännken för att se vidon:     http://www.liveleak.com/view?i=397_1376586404

 

 

Källa & Länk:   Exponerat

 

 

 

Av Anders Leander - 13 april 2014 19:00

Indiske politikere vekker harme verden over. Leder for det sosialistiske partiet Maharashtra, Mulayam Singh Yadav, uttalte nylig at han ønsker å bli kvitt et lovforslag om dødsstraff for gjentagende overgripere, fordi det i hans mening ikke er «uvanlig at gutter gjør feil.

 

 

 

Han refererte til en sak fra Mumbai, hvor tre menn ble gitt dødsstraff etter å ha medvirket i tre gjengvoldtekter.

Yadav skal også ha uttalt at voldtekt skjer fordi kvinner forleder menn, ifølgeThe Telegraph.

- Gutter er gutter. Etter en krangel mellom en gutt og en jente, kan jenta hevde at hun ble voldtatt, sa han.

Fredag måtte han forklare seg.


- Mange mener at jeg hadde rett. Jeg er mot voldtekt. Voldtektsmenn burde bli gitt en svært streng straff. Men uskyldige mennesker burde ikke henges. Voldtekt er noe som blir debattert i store deler av verdenen. Om jeg sa dette, så tok jeg feil, sa han.

- Voldtekt burde bestraffes som beskrevet i Islam

Selv om Yadav gikk noe tilbake på kommentarene sine, ble hans originale bemerkninger gjentatt av det sosialistiske partiets enhetsleder, Abu Azmi.


- Hvis voldtekt inntreffer, med eller uten samtykke, burde det bestraffes som beskrevet i Islam. Enhver kvinne, uansett om hun er gift eller ugift, som ligger med en mann, med eller uten samtykke, burde henges. Begge burde henges. Dette burde ikke en gang tillates om kvinnen samtykker, sa Azmi til Mid-Day.


Azmis sønn, Farhan Azmi, som er politiker for det sosialistiske partiet i Mumbai, ber nå om unnskyldning for sin fars kommentarer, ifølge The Indipendent.


- Jeg mener en voldtektsmann burde henges hundre ganger. Jeg har fire søstre, og alle i familien min mener det samme, sa han.

- Er han ikke pliktig å forsvare kvinner?

Susieben Shah, representant for Maharashtras kommisjon for kvinner, fortellerIndian Express at hun har bedt om et møte med Azmi.


- Hans uttalelser er beklagelige, fordømmende og uansvarlige. Når du sitter i en maktposisjon, er du ikke pliktig til å forsvare kvinner? Jeg ber nå alle kvinner om stemme på ledere som beskytter kvinners verdighet, sier hun.

Kommentaren til Azmi og Yavad har ikke uventet ført til sterke reaksjoner, og kritiseres nå i medier verden over.


-  Selv etter hans kvinnefiendtlige standarder å regne, later han til å ha sunket til et nytt lavmål. Endringene i loven er en følge av måneder med uselviske demonstrasjoner utført av inbyggere som ønsker en endring. Å si at «voldtekt bare er en feil gutter gjør», er et slag i ansiktet til alle som har gjort en innsats, skriver The Times of India.


Hindustan Times skriver at Yadavs uttalelse har kommet «i en tid da kvinners sikkerhet har dukket opp som en av de viktigste spørsmålene i valget, særlig med bakgrunn i gjengvoldtekten i Dehli i 2012. Både politiske partier og kvinneforkjempere fordømmer hans utsagn som «ufølsomt og uheldig.Källa & Länk:   http://m.side2.no/

 

Av Anders Leander - 13 april 2014 17:14

         

 

INSÄNDARE: De känslokalla och cyniska… - I Sverige befinner sig mellan 80 000-100 000, (lågt räknat), svenska ungdomar mellan 16 och 25 år i vad som kallas utanförskap. 

 

Det innebär att de saknar arbete, får inte utbildning (inte minst praktisk sådan som lärlingsjobb, vilka tusentals eftersöker och Björklund lovat dem men inte bryr sig). De får inget till egen försörjning och saknar givetvis bostad.

Detta måste givetvis ställas mot hur invandrarna behandlas. Dessa får kost och logi och en penningsumma för livets övriga nödvändigheter. Vi vet att tillståndet bland de svenska ungdomar som lever i ”utanförskap” är miserabelt. Stor psykisk ohälsa, risk för missbruk men också självmordstankar hos många vilka ofta också leder till självmord.

Trots detta får vi så gott som varje dag se och höra politiker ständigt uttala sig om, ”att vi måste ta in fler invandrare etc”!


Ingen kommer på tanken hur vi kan ha råd att ta in en ökad mängd invandrare när vi inte har råd att ge vår egen ungdom en anständig framtid!


I stället har man formulerat om Per Albins motto om att ”ingen skall vara styvbarn i vårt land”. Nu har politikerna medvetet gjort svensk ungdom till styvbarn. Ni tycker ni är smarta. Genom att jaga och försöka tysta invandrarkritiker hoppas ni kunna dölja det fruktansvärda svek ni nu genomför mot landets egen ungdom.

Medan ni för omvärlden högljutt ropar ut vilka fantastiska humanister ni är håller en stor del av Sveriges ungdom på att gå under. Givetvis är detta ett fantastiskt hjältemod och humanism ni visar. Självklart är det inte i första hand era barn och barnbarn som drabbas.


Eftersom man nu i era kretsar nästan aldrig söker jobb grundat på kompetens utan får dem genom kollegalitet så drabbas ju inte era barn och barnbarn. Inte heller är det era barn som måste söka sig till grannländerna för att få jobb.


Jag tänker nu själv ge mig ut på torget och demonstrera mot massinvandringen, (jag är 82 år), så länge ni så uppenbart sviker svensk ungdom. Risken att bli nedslagen av era humanistiska ”invandrarkramare” är givetvis stor.

 

 

 

 

Dessa stoltserar visserligen över att de tillhör vänstern men trots detta uppträder på ett sätt som vi av tradition betraktar som extrem våldsinriktad högerextremism. Och eftersom de tillåts gå i samma demonstration som Stefan Löfven måste de väl vara vänster trots sin våldsbenägenhet?


Första maj kan väl också vara en bra dag att informera svenska folket om hur vår ungdom behandlas. Kanske som en motvikt mot alla invandrarkramare som återigen kommer att visa sin solidaritet mot invandrare men vända svensk ungdom ryggen.


Född i en statarstuga med klassresan bakom mig har jag lärt mycket av livet. Utöver denna rika erfarenhet och kunskap om världen har resan också varit som en lång psykologilektion.


Efter att ha mött alla personlighetstyper från såväl arbetar- som överklass har jag lärt mig mycket om människors personlighet. Bl a har jag funnit att det odiskutabelt finns ynkryggar, fegisar, opportunister, hycklare, lögnare etc i båda klasserna.


Dessa uppräknade verkar i dag finnas med råge bland politiker, myndighetspersoner och mediafolk. Därför är Sverige mer och mer på väg in i ett sjukdomstillstånd där sanningen inte får uttryckas eller berättas. Där i stället lögnen och manipulationen av verkligheten blivit de nämnda gruppernas normala uttryckssätt.


Men efter att ha levt ett långt liv vet jag att förr eller senare kommer sanningen att berättas och konformismens lakejer att historiskt få sin dom.


/Olle Ljungbeck, Gävle

 

 

Källa & Länk:   Exponerat

 

 

Av Anders Leander - 13 april 2014 16:07

Nya lagen: Lättare åtala svenskar för förolämpning mot invandrare och statstjänstemän


 

                                           Foto: Baltic Development Forum/Creative Commons

 

INRIKES. Efter jul kommer det bli möjligt för åklagare att väcka allmänt åtal mot svenskar som kränker invandrare eller myndighetspersoner på nätet efter att Konstitutionsutskottet betänkande i saken har röstats igenom i riksdagen, framgår i en skrivelse från Riksdagskansliet.Riksdagsledamoten Andreas Norlén (M), ledamot i Konstitutionsutskottet, har varit drivande i frågan och han säger att det snabbt kommer att bli en skrämseleffekt.


– Jag tror inte att det krävs särskilt många åtal innan det sänds en signal i samhället att internet inte är laglöst land – sheriffen är tillbaka i stan, sa Andreas Norlén, under en oemotsagd debatt i frågan i Riksdagen.


I och med lagändringen behöver inte längre förtals- och förolämpningsmål drivas av målsägande, utan allmänt åtal kan nu väckas av åklagaren, vilket väntas leda till att fler åtal rörande ärekränkning och förtal väcks. Personer som är särskilt hjälpta av den nya laglydelsen är invandrare och statstjänstemän, som nu kan driva en vanlig förolämpning till allmänt åtal.


Hela Riksdagen ställer sig bakom lagändringarna, som kommer att delvis införas under sommaren men fullt ut först i januari efter valet, då grundlagsändringen som föreslagits kräver detta.Källa & Länk:   FriaTiderAv Anders Leander - 13 april 2014 15:56

Invandringspolitiken kostar varje arbetande svensk 23.000 kronor per år men det räcker inte. Nu lanserar statsminister Fredrik Reinfeldt ett nytt sätt att säkra finansieringen av projektet: Alla som jobbar ska jobba mer, skriver Fredrik Reinfeldt i Svenska Dagbladet.

 

 

                                                                                             Foto:  Regeringen

 

 

Svenskar som jobbar ska kunna lägga till ett ”extra skift” menar Fredrik Reinfeldt, och dessutom vill han att hans befolkning ska jobba längre innan pensionen.


Statsministern har sedan tidigaregjort klart att han anser att svenskar ska jobba till de är 70 – trots att medelåldern bland svenska män ligger strax under 79 år.


En annan viktig punkt i regeringens vårproposition är att fler ska få möjlighet att stanna kvar längre inom utbildningsväsendet.


”Det är utbildning som bygger ett land starkt och som får människor att växa”, skriver Reinfeldt på SvD Debatt.

Statsministern säger sig också vara stolt över regeringens politik under finanskrisen, där man kraftigt ökat tillgången till billiga krediter på framförallt bostadsmarknaden, vilket driver stora delar av den svenska ekonomin.


”Våra låga räntor gör att människor betalar mindre på sina lån. Skillnaden är stor när vi jämför med andra länder i Europa, som i stället tvingats skära ner och strama åt”, skriver en nöjd Fredrik Reinfeldt.VILKEN GALEN MÄNNISKA FREDRIK REINFELDT ÄR, NÅGOT MER SVENSKFIENTLIGT FÅR MAN LETA EFTER!Källa & Länk:   FriaTider


 

Av Anders Leander - 11 april 2014 16:15

ÄNTLIGEN Den lilla livsmedelsaffären Tempo i Härnösand har valt att bojkotta allt kött från Danmark och Tyskland, ”Det är för jävligt med det utländska djurplågeriet”, säger Stig Wedin som driver Tempo. Ett beslut som redan efter ett dygn gillas av över 25 000 på Facebook.

 

2014 04 11 16 38 55 tempo harnosand Tempo Härnösand bojkottar halalkött   fått 25 000 Gilla på Facebook

 

I Härnösand råder det priskrig mellan livsmedelsjättarna Ica, Coop och Willys. Trots den stenhårda konkurrensen väljer Tempo att bara köpa in svenskt kött från sina leverantörer. Bakgrunden till beslutet är ett tv-program om djurhållningen i Danmark.

 

Inte bara halalförbud


Stig och hans anställda fattade avsky när det visade sig att grisarna fick antibiotika som i sin tur kan orsak resistens hos människor.


Vi vill värna om de svenska djuren, säger Stig Wedins dotter Linnea som är ansvarig för charkavdelningen.

Beslutet att bara köpa in svenskt kött togs i december. Och hittills verkar det som att kunderna gillar det. Information om beslutet finns uppsatt i butiken. En kund tog ett foto och lade ut det på Facebook. Det spreds som en löpeld när Cecilia Kulneff i Ulricehamn delade det. Efter ett dygn hade bilden 22 854 likes och 5 097 delningar och 462 kommentarer.

Äntligen någon som vaknar upp och vägrar sälja halal samt skräpkött späckat med tillsatser som antibiotika, tillväxthormoner som framkallar äggstockscancer osv ( finns info på WHO, Europeiskas läkemedelsverket samt Mikael Courat-EU kommissionen).


Garanterat religionsfritt
eXponerat kollade upp huruvida köttet var halalslaktat och fått svar från affären såväl som från ansvarig på ”gröna gårdar” där de köper köttet ifrån och de svarar unisont att köttet INTE är halalslaktat då det skall vara fritt från religionspåverkan!

Det skall givetvis vara fritt från att vi icke muslimer skall bekosta de shariastyrda halalcertifieringsföretagen vars avgifter går rakt in i en shariakomiteé. Det finns mycket på Youtube som beskriver att detta är en miljardindustri så tillsammans måste vi strypa detta bekostande av halalslaktade produkter


Likaså kosher, då det också är certifierat men det är ju iofs förbjudet att slaktas så i Sverige då det är helt obedövat – detta importeras av bl.a Axfood.

Här är några kommenterar på Facebook:

  • ”Oerhört starkt av denna butik”.
  • ”Bra gjort! Helt rätt! Själv så köper jag bara svenskt kött ”.

Men det finns också kritiska inlägg med att det är en myt att Sverige har så mycket bättre djurhållning än andra länder. Det köper inte Stig Wedin.

– I Sverige förekommer inte antibiotika i köttet. Köper vi lokalt kött håller vi också det svenska landskapet öppet, säger Stig Wedin.

Han försöker nu nischa andra varor, bland annat satsar han på ekologisk mjölk från Norrmejerier. Även Tempo i Avesta Skogsbo har sedan länge bara haft lokalproducerat kött

Detta låter bra, hoppas fler affärer följer efter! Ju fler som vaknar och sätter tryck på affärerna desto sundare och hälsosammare mat samt mat fri från religion som vi inte skall bekosta, (lagen om religionsfrihet att stödja oss på här såväl som skollagen med en icke konfessionell skola).


Hatten av för Stig.

 

 

Källa & Länk:  Exponerat

 

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

63 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se