Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 9 april 2014

6 miljarder skattekronor försvinner årligen i Malmö – fusk och svart marknad

Av Anders Leander - 9 april 2014 08:45

Skrämmande belopp så höga som nästan 6 miljarder försvinner årligen för Malmö i skatteintäkter. Detta genom fusk och svart marknad på allt. 8 av 10 butiker fastnar i skattejakt. Gissa vilken grupp av personer som sysslar med sådan brottslig verksamhet i mångkulturella Malmö.Vänsterpartiet delar gärna ut knarkpengar 6 miljarder skattekronor försvinner årligen i Malmö   fusk och svart marknad


Men det undrar inte en av Sveriges mest politiskt korrekta morgontidningar –sydsvenskan.se. Skatteverkets hemliga kontrollköp har avslöjat hundratals fuskare i Malmö. Men straffavgifterna avskräcker inte alla. Nu försöker myndigheten hitta smärtgränsen med hjälp av viten.


När kassaregisterlagen infördes 2010 satsade Skatteverket stort på att informera och utbilda kontanthandelsbranchen om reglerna: Att alla sålda varor måste slås in i kassaregistret, att kunden alltid ska erbjudas kvitto. De senaste två åren har Skatteverket gjort runt 500 anonyma kontrollköp i Malmö för att se om informationen gått fram.

Sydsvenskan träffar tre kontrollköpare på Skatteverkets utredningssektion i Malmö – Maksim, Christer och Carina. Efternamnen vill de inte gå ut med, eftersom de då riskerar att identifieras. På bordet framför oss står en svart väska full av oskattade cigaretter, ett axplock av all den oskattade tobak som Skatteverket kontrollköpt.


– De billigaste cigaretterna jag har stött på har kostat 15 kronor, men det normala är att de kostar mellan 25 och 37 kronor. Skattade cigaretter kostar någonstans mellan 43 och 56 kronor. Kostar de under 40 kronor är det garanterat svart, säger Maksim.


Kontrollanterna visar också tre proppfulla pärmar. Där finns alla butiker, restauranger, frisörer och växelkontor som fått kontrollavgifter under 2013 för att de brutit mot kassaregisterlagen. Första gången kostar det 10 000 kronor. Upprepas förseelsen inom ett år höjs avgiften till 20 000 kronor.



Andelen som gör fel är stor. Bland butiker med tobaksförsäljning rör det sig om minst 80 procent, enligt tjänstemännen på Skatteverket. Och många gör fel mer än en gång.



En av Malmös mest notoriska kassaregisterförbrytare finns på Foodland vid Värnhem. Ägaren, som vi inte får veta etnicitet på, har fått åtta kontrollavgifter de senaste två åren och har dessutom dömts till dagsböter och fått en företagsbot på 25 000 kronor för att ha förvarat en större mängd oskattade cigaretter i butiken.

Men avgifterna verkar inte avskräcka, menar Skatteverkets kontrollanter.



– När de väljer att betala 20 000 kronor gång på gång, vilket är mer än de tar ut i månadsinkomst, måste det innebära att det lönar sig mer att sälja svart än att bättra sig, säger Carina.



Förra året började Skatteverket också med att förelägga viten, hot om böter, som kan dömas ut i förvaltningsrätten om den svarta försäljningen fortsätter.


– Vi är intresserade av att försöka hitta deras smärtgräns. Om den går vid 100 000 kronor, eller 200 000 vet vi inte än, säger Christer.



– Jag ser det som ett medvetet val. Alla kan göra fel men det är så pass enkelt att göra rätt och har man betalat in så många kontrollavgifter har jag svårt att tro att de inte har förstått reglerna, säger Maksim.



2014 04 07 23 20 44 Foodland 6 miljarder skattekronor försvinner årligen i Malmö   fusk och svart marknadSydsvenskans granskning av den svarta ekonomin 2011 visade att skattebortfallet i Malmö kan uppgå till 5,7 miljarder varje år, varav hälften rör svartarbete. Enligt tjänstemännen på utredningssektionen är problemet lika utbrett i andra delar av Skåne.


– Vi har gjort kontroller i Helsingborg, Landskrona och Trelleborg. Och resultatet är det samma. Detta är ett stort problem, dels blåser man staten på pengar, dels snedvrids konkurrensen, säger Maksim.


Visst är mångkulturen upplyftande, berikande och nyttig för Sverige Ullenhag? Vilka vinstmaskiner Sverige släpper in, rena jackpoten.


eXponerat kollade upp ägaren för Ramys Food (Foodland). Adressen är Sallerupsvägen 4 och ägaren heter Raed R A Al-Mashhdane. Andra butiksägare i Malmö som åkt dit är Imad Saeed Abed, Ziyad Abid Kamil Patryk och Ihsan Abdulsadiq Muhammed al Bader. Helyllesvenskar alltså.



Källa & Länk:   Exponerat

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Skapa flashcards