Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 8 april 2014

Säkerhetspolisen (Säpo) varnar för ryska krigsplaner

Av Anders Leander - 8 april 2014 06:30

Ryssland bedriver förberedelser för krig eller hot om väpnat våld mot Sverige, enligt säkerhetspolisen. Samtidigt säger försvarsminister Karin Enström att allt militärt samarbete med Ryssland avbryts och att reformeringen av svenska försvaret måste skyndas på.

 

Att ryska bombplan av typ Tu 22 (Backfire) övade anfall långfredagsnatten 2013 är en av flera ryska krigsförberedelser mot Sverige, enligt Säpos chefsanalytiker Wilhelm Unge.

Att ryska bombplan av typ Tu 22 (Backfire) övade anfall långfredagsnatten 2013 är en av flera ryska krigsförberedelser mot Sverige, enligt Säpos chefsanalytiker Wilhelm Unge. 

FOTO: AP

 

______________________________________________________________________________________

Wilhelm Unge, chefsanalytiker vid Säpos kontraspionage

De simulerade flygattackerna mot Sverige är det tydligaste exemplet på krigsförberedelser.

Säpos Wilhelm Unge.

 

De tre beskeden är ett resultat av Rysslands aggression mot Ukraina. På måndagen gav säkerhetspolisen (Säpo) en planerad information. Ett nytt inslag är att Ryssland nu för första gången sedan kalla kriget pekas ut som ett hot mot rikets försvar.

– Ryssland ägnar sig åt krigsförberedelser och det är lite oroande. Vi ser en förhöjd rysk underrättelseverksamhet på grund av det som händer i Ukraina och på Krim. En del av det här tolkar vi som förberedelser för krig, eller för hot om väpnat våld, mot Sverige, säger Wilhelm Unge som är chefsanalytiker vid Säpos kontraspionage.

Det är den ryska militära underrättelsetjänsten GRU vilken lyder under generalstaben som ökat sina aktiviteter på svensk mark, enligt Säpo.


Konkret handlar det om olika konspirativa metoder från rysk sida. Exempelvis försök att värva personer för spionage, elektroniska angrepp mot svenska IT-system, signalspaning eller försök att tränga in i det svenska försvarets anläggningar.


Dessutom har ryssarna köpt in stora mängder kartor över speciellt känsliga områden i Sverige.

Till detta kommer att ryskt bombflyg på långfredagsnatten 2013 och den 28 oktober 2013 gjorde simulerade attacker mot mål i Sverige.


– Kopplat till det faktum att vi sett att Ryssland nu är berett att använda sina stridskrafter i andra länder så inger det oro. De simulerade flygattackerna mot Sverige är det tydligaste exemplet på krigsförberedelser. De gör man ju inte om man inte har för avsikt att någon gång i framtiden göra så, säger Wilhelm Unge.

Sverige avbryter nu sitt militära utbyte med Ryssland.


– Försvarsmaktens samarbete med Ryssland är suspenderat. Alla planerade militära aktiviteter ihop med Ryssland är inställda, sade försvarsminister Karin Enström vid en konferens anordnad av Folk och Försvar.

 

Försvarsministern slår fast att Ryssland ändrar Europas gränser med våld. Detta ökar risken för en regional konflikt i Sveriges närområde. Hon nämnde att bättre luftvärn, fler Gripenflygplan och nya ubåtar behövs.

Den pågående försvarsreformen ”ska genomföras så fort som möjligt”, enligt försvarsministern. Från början skulle försvarets nya Insatsorganisation 2014 vara fullt bemannad med frivilliga soldater och sjömän i år.

 

Men bemanningen har skett i den takt ekonomin tillåtit och tidigast om nio år, 2023, är insatsorganisationen fullt bemannad.

– Vi har redan påbörjat en anslagsökning, men min bedömning är att vi kommer att behöva göra ytterligare förstärkningar, säger Karin Enström till SvD.


Trots detta så ger försvarsministern besked till SvD om att den generella besparing som regeringen beslutade om så sent som den 20 februari ligger fast. Den drabbar försvaret med cirka 100 miljoner kronor per år.

 

 

Säpo ser väl tomtar på loftet också! Vore det inte bättre att dom koncentrerar sig på denna avskyvärda islamiseringen som håller på här i Sverige. Det kallar jag ett hot mot Sverige och mot oss Svenskar.

 

Och vem skall försvara Sverige? Det finns ju ingen militär kvar i Sverige, den har ju 7-klövern skrotat, Kanske dessa raketforskare från Somalia och Pakistan, Irak, med flera länder. Det kan nog Karin Enström glömma att dessa tillgångar från Mena länderna kommer att strida för Sverige.

 

Jag tror att många av oss Svenskar kommer att gå över på Ryssens sida, det är jag helt övertygad om.

 

 

Källa & Länk:  SvD

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 20:24


Är Europas folk på väg att revoltera mot EU-kolossen?   EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen hotade med hårda åtgärder mot Italien långt innan valdagen, baserat på opinionsundersökningar vars prognoser inte föll henne i smaken. Bry...

Av Anders Leander - 2 oktober 2022 19:30

Majoriteten av britterna vill att Liz Truss avgår – omröstning Över en tredjedel av de tillfrågade moderaterna vill också att statsministern slutar.         Mer än hälften av britterna vill att premiärminister Liz Truss avgår, visa...

Av Anders Leander - 1 oktober 2022 18:00

  Attacken riktade sig mot bilar som försökte ta sig in i en ryskkontrollerad del av Zaporozhyeregionen, enligt den lokala administrationen.   Minst 24 människor dödades och 36 skadades när ukrainska styrkor slog till mot en flyktingkonvoj på f...

Av Anders Leander - 28 april 2022 19:30


Konflikten eskalerar nu på bägge sidor. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ett tredje världskrig.           Det är ”helt legitimt” för Ukraina att identifiera mål i Ryssland att attackera. Det säger Storbr...

Av Anders Leander - 22 april 2022 16:30


Ryssland hotar att använda kärnvapen mot Sverige och Finland om de går med i NATO.   Ryssland varnar för att Finland och Sverige går med i Nato det skulle innebära nya utplaceringar av kärnvapen till Östersjöområdet.   Varningen kom i ett ...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

69 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Nej till NATO

    


Ovido - Quiz & Flashcards