Anders Leander i MÖNSTERÅS

Direktlänk till inlägg 4 april 2014

Alliansens stöld av den Svenska Guldreserven

Av Anders Leander - 4 april 2014 14:15

Den 31 december 2013 var marknadsvärdet på den svenska guld- och valutareserven 356,0 miljarder kronor. Precis som många andra centralbanker äger den Svenska Riksbanken guld.

 Riksbanken har ingått ett avtal med ett antal andra centralbanker, Central Bank Gold Agreement som begränsar hur mycket guld centralbankerna får sälja varje år. 


I Centralbanken i England ligger guldet snyggt och prydligt uppradat på hyllor


Den 31 december 2013 ägde den svenska Riksbanken 125,7 ton guld. Marknadsvärdet på guldet var vid samma tidpunkt 31,4 miljarder kronor. Guldet förvaras hos central­bankerna i Storbritannien, Kanada, USA, Schweiz samt hos Svenska Riksbanken.

Riksbankens guldreserv uppgår idag till ca 45 miljarder SEK i värde och utgjorde i höstas drygt 15% av centralbankens tillgångar.

Med andra ord ska Riksbanken ska föra över 73 miljarder SEK till statskassan och alltså stärka staten och alliansregeringens ekonomiska ställning. Man kan se detta som en utdelning från Riksbankens överskott. 

 

Eller som en ren konfiskatorisk stöld från svenska folket i all sin tysthet och osynlighet.

Själva valutarisken i Riksbankens valutareserv ska också överföras till Riksgälden, vilket i princip innebär att valutareserven avskaffas och med det även guldreserven.

Guld- och valutareserven ska minskas till 115 miljarder SEK, vilket kan sättas i proportion till en guldresev på ca 47 miljarder och som i höstas utgjorde 15% av valutareserven.

Om inte guldreserven säljs av kraftigt skulle guldreservens andel av guld- och valutareserven stiga till ca 40% vilket givet Riksbankens traditionellt svaga hållning till guld kan anses som mycket osannolikt. 

 

Rimligtvis kommer man istället sälja av åtminstone 2/3 av den svenska guldreserven i en ytterligare stöld från svenska folket.

 

I princip ska en stor del av guldreserven dumpas på kort tid. Man kan då ställa sig frågan varför statkassan och alliansregeringen ska förstärka statskassan med 73 miljarder SEK inför ett valår. 

 

Det framstår som ett försök att kraftigt bättra på finansiera och det ekonomiska utrymmet för att sjösätta ett massivt valfläsk 2014. 

Det är också bara att konstatera att förslaget att dumpa guldreserven kommer väldigt lägligt när önskemål utomlands om revideringar av centralbankernas guldreserver nu höjs efter att Tyskland börjar ta hem sin guldreserv, utspritt på en tidsperiod som antyder att guldet i själva verket inte finns.
När den svenska "guldreserven" väl är såld så går det inte heller att revidera dess fysiska existens.

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Leander - Lördag 5 sept 14:36

Det är väldigt tyst nu ifrån alla dessa så kallade goda kändisar. Var är alla kändisupprop och namnlistor mot gängvåldet, att barn skjuts på våra gator, våldtäkterna, alla skol och kyrkbränderna? Var tog kändisarna vägen? Är de rädda för att g...

Av Anders Leander - Torsdag 21 maj 22:30

Senaste Uppdatering Maj 21, 20181. Carl BildtCarl Bildt is the Swedish diplomat, politician and served as the Prime Minister of Sweden from 1991 to 1994. He is politically affiliated with the Moderate Party and also served as the minister of foreign ...

Av Anders Leander - Tisdag 24 mars 00:30

För att stoppa coronavirusets spridning i sjukhus och andra byggnader så importerar Kina nu maskiner som sprejar ut kolloidalt silver och väteperoxid och som på mycket kort tid kan döda samtliga patogener i en lokal.           Ett fö...

Av Anders Leander - Fredag 14 feb 11:55


Alternativ för Sverige synliggör EU-avgiften genom kostnadstickare Idag lanserar Alternativ för Sverige sidan vadkostar.eu som synliggör Sveriges EU-avgift i realtid. Genom att att sprida kunskap till allmänheten om medlemskapets svindlande kost...

Av Anders Leander - Lördag 1 feb 15:00

Nya experimentet: Elever får fluor i mjölken vilket kan göra oss slöare, ge oss långsammare hjärna, bidra till demens och att fluor är ett starkt enzymgift - Vad i helvete håller dom på med??? Varför vill dom förgifta våra barn?????? VAKNA SVENSKA...

Presentation


Anders Leander i Mönsterås

INFO OM BLOGGEN

Detta är en Nationalistisk blogg och inget annat, oavsett vad tidningar och media skriver "en blogg som återskapar artiklar som media och tidningar inte vill att du ska läsa"
scriptkoder.com

Translate blogg

Här kan du fråga mig

54 besvarade frågor

Skicka ett email till mig!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök på Google

Läsvärda Bloggar

Kommentera eller fråga mig!

Skriv gärna på kommentarsfältet eller ställ en fråga till mig...
scriptkoder.com

Sök i bloggen

Inlägg

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Blogkeen
Följ Anders Leander i MÖNSTERÅS med Bloglovin'

Gästbok

MediaCreeper

MediaCreeper

Creeper

Creeper

Bidrag till bloggen

Alla bidrag är välkommna, stora som små, så att bloggen kan hållas igång!

Swisha till:  0730708892

SWEXIT

           SVERIGE UT UR EU 

Vesselfinder

Blandad Rock´n Roll


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se